HomeAlko drinkyNealko drinkyTeplé nápojeFórum


BOWLE



JAHODOVÉ BOWLE

500 g zrelých jahôd
4 broskyne
2 lyžice cukru
125 ml bieleho portského vína
400 ml vychladeného polosuchého sektu
300 ml bieleho vína
lístky mäty

Jahody rozštvrtíme, broskyne pokrájame na kocky. Ovocie spoločne s cukrom vložíme do nádoby na bowle, pridáme portské víno a dáme asi na hodinu do chladničky. Potom prilejeme vychladený sekt a biele víno, ozdobíme lístkami mäty a môžeme podávať.



JABLKOVÉ BOWLE

5-6 kyslých jabĺk
8cl kalvadosu
1 fľaša jablčného vína
2 fľaše perlivej minerálky
1 fľaša jablkovej šťavy
šťava z dvoch citrónov
cukor
medovka

Jablká oškrabeme, rozštvrtíme, vyrežeme jadrovník a pokrájame na tenké plátky. Hneť ich polejeme citrónovou šťavou aby neohnedli, pocukrujeme a polejeme kalvadosom. Pridáme toľko jablkovej šťavy aby zmes bola celá zakrytá a necháme odležať cez noc na chladnom mieste. Na druhý deň jablká dáme do bowlovej misy, dolejeme ľadovo studeným jablkovým vínom a zvyškom jablkovej šťavy. Premiešame a na koniec pridáme minerálku a lístky medovky.



ČEREŠŇOVÉ BOWLE

5 lyžíc cukru
5 lyžíc vody
500g vykôstkovaných čerešni
1/8l bieleho portského
2 fľaše ružového vína
1 fľaša sektu
mätové listy

Cukor a vodu uvedieme do varu a necháme dve minúty pomaly variť. Pridáme čerešne, zamiešame a dáme do bowlovej misy. Zalejeme portským a necháme 3hod. odležať. Bowle dolejeme dobre vychladeným ružovým vínom a sektom. Ozdobíme mätovými listami.